Vágólap
Vágólapok, műanyag vágólapok, kedvező áron prémium minőségben, amelyek megfelelnek a HACCP előírásoknak. Biztonságos és higiénikus választás éttermeknek és otthoni konyháknak egyaránt.
A gasztronagyker.hu vágólapjai és vágódeszkái ideálisak minden professzionális és otthoni konyhában, ahol fontos a tartósság, biztonság és higiénia. Műanyagból készült vágólapjaink kifejezetten a HACCP előírásoknak megfelelően készülnek, biztosítva, hogy a konyhai munkafolyamatok során minden higiéniai előírás teljesüljön. Ezek a vágólapok ellenállnak a kopásnak és a szennyeződéseknek, így hosszú távon is megbízhatóak és könnyen tisztíthatók.
Vágólap és vágódeszka két különböző terméket jelent, amelyek könnyen megkülönböztethetők egymástól. A vágódeszkát fából készítik, míg a vágólapot nagy keménységű speciális műanyagból állítják elő. A vágólap minél vastagabb, annál jobban használható, mert van húzása, a használatból eredő karmolásokat vágásokat bizonyos idő elteltével egy gyaluval simára gyalulhatunk, így tovább használható, valamint nehezebben mozdul el. A jobb minőségű vágólapokon oldalfülek, vagy az alján gumitappancsok vannak, amik meggátolják a vágólap elmozdulását, ezzel teszik biztonságosabbá a szeletelést, klopfolást. A vágódeszkák használata nagyon fontos, mert segít megakadályozni, hogy a kés éle csorbuljon vagy tompuljon.
A műanyag vágólapok előnye, hogy nem szívják magukba a nedvességet, és könnyen sterilizálhatók, így segítve megelőzni a keresztszennyeződéseket és fenntartani a konyha higiéniai szabványait. Az ergonomikus kialakítás és a csúszásmentes alap biztosítja a stabilitást, így a vágási feladatok gyorsan és biztonságosan végezhetők el.
Különböző méretű vágólapok és vágódeszkák kiválasztása segít abban, hogy a feladathoz megfelelő méretű vágólapot használjuk. Az otthoni háztartásban elterjedtebb a kisebb méretű és vékonyabb anyagból készült vágólapok és vágódeszkák, míg a nagykonyhai felhasználásnál szinte csak nagyobb méretű vágólapokat használnak. A nagyüzemi konyhák esetén fontos szempont a A HACCP előírások betartása is, ezért a különböző alapanyagokhoz különböző színű vágólapokat használnak, ezzel segítve az élemiszerbiztonsági előírások betartását.
HACCP szerint általánosan elfogadott színkódok.
- Piros – Nyershús
- Sárga – Főtt hús
- Kék – Halfélék
- Barna – Földes áru
- Zöld – Zöldségfélék
- Fehér – Napiáru, tejtermék
Vágólap előnyei:
- HACCP színkódos kivitelben kapható
- Könnyen tisztítható
- Mosogató gépben mosható
- Nem vetemedik
- Nem reped
Vágódeszka előnye:
- Természetes anyagból készül
Vágódeszka hátrányai:
- Mosogatógépben nem tisztítható
- A felületén keletkezett repedések miatt nehezen tisztítható
- HACCP színkód előíráshoz nem alkalmazható
- Vetemedhet és így billeghet használat során
- Elrepedhet
Válassza a gasztronagyker.hu vágólapjait és vágódeszkáit, ha megbízható, hosszú élettartamú eszközöket keres, amelyek megfelelnek a legszigorúbb higiéniai követelményeknek. Fedezze fel kínálatunkat, és biztosítsa konyháját olyan eszközökkel, amelyek elősegítik a hatékony és biztonságos munkavégzést minden nap!