KAPCSOLAT          AJÁNLATKÉRÉS

Habüst

15termék 115

A cukrászok egyik elengedhetetlen eszköze a habüst. A hab nagyon képlékeny, sérülékeny, kényes anyag, amit könnyű elrontani és akkor az egészművelet kezdődhet elölről. Nem csak az összetétel, a hőmérséklet és a mozdulatok számítanak a habok esetében, de még a legapróbb tényezők is képesek tönkretenni. Ha a hab összeseik, megtörik, már semmire sem lesz alkalmas. Míg az otthoni konyhákban ez nem olyan nagy katasztrófa, mert a család akkor is szereti a süteményt, ha az nem tökéletesen úgy néz ki, mint ahogy az a nagykönyvben írva van, addig a cukrászdában, étteremben ez megengedhetetlen.


A habüst azért fontos, mert ennek az edénytípusnak az alja lekerekített, gömb ívű, így a habverő mindenhol ugyanúgy eléri. Egy lapos aljú edénynél problémát jelent a szélekre kitapadt anyag, amit csak durvább mozdulatokkal lehet bemozdítani, de a kerek aljú edényben ez nem probléma. Néhány sütemény úgy készül, hogy a habba belekeverünk valami ízesítő vagy színező anyagot, esetleg maga a tésztán alkotóeleme a hab, így a tojássárgája a porcukor is belekerül. Ilyenkor is kiváló a habüst, mert a hab keveréséhez szükséges nagy, lassú mozdulatok csak ebben megoldhatók. A habüst alkalmas csokoládé gőz fölötti olvasztására is.

Szűrés
Űrtartalom (liter)
1 - 17
Termék státusza