Rács
Egy nagyon egyszerű, ám nélkülözhetetlen eszköz a gitterrács, mely nélkül nem létezhet cukrászda, de még egy kisebb étterem sem. Mi is az a gitterrács? A gitterrács olyasmi, mint a hűtők rácsos polcai, csak ez éppenséggel rozsdamentes anyagból készült, műanyag bevonat nélkül és számos különböző sűrűségű rácsozással ellátott típusa van. A gitterrács széles felhasználási területen hatékony megoldás vagy elengedhetetlen kellék. Egyrészt a különböző olajban sült ételeket vagy mártott finomságokat ráhelyezve, azok külső felületén nem történik sérülés, miközben a fölösleg lecsöpög, és a bevonat megszilárdul.
A csokiba mártott különböző bonbonok esetén például a sűrűn rácsozott eszköz a megfelelő, ami csak két ponton érinti a bonbont, így lényegében a csokiborítás teljes egészében sértetlen lesz. A gitterrácsok másik felhasználási területe a grillsütés, ezért a jellemzően közepes sűrűségű és osztott darabokat grillrácsnak is nevezik. A villany vagy gáztűzhelyek sütőjében, vagy a külön beépíthető sütőkben legtöbbször gyárilag elhelyezett sütőrács található. Ez szintén a gitterrács kategóriába tartozik. A sütőtököt például meg lehet sütni tepsi nélkül is, ezen a rácson, de a tepsit, a sütőlapot, sütőformát is erre helyezzük.